Generální ředitel KLM Pieter Elbers skončí

  • 16.01.2022 17:00

Orgány Air France-KLM po konzultacích s generálním ředitelem KLM Pieterem Elbersem rozhodly, že Elbersovi nebude prodloužen manažerský kontrakt na třetí období, které začíná 1. března 2023. Rozhodnutí umožní dozorčí radě dostatečně včas zahájit výběr nástupce.

Elbers zahájil svou karieru u KLM v roce 1992 a v jejím čele je od října 2014.

Pod Elbersem se otřásala židle po nástupu nového šéfa skupiny Air France-KLM Benjamina Smithe, který nastoupil do čela skupiny v roce 2018. Tehdy se za Elberse postavila nizozemská vláda i zaměstnanci společnosti.

Je veřejným tajemstvím, že vztahy mezi Air France a KLM jsou dlouhodobě napjaté. Pro Bena Smithe bude proto výběr nového generálního ředitele KLM příležitostí vztahy v rámci skupiny uhladit a zajistit, že skupina bude více homogenní. Elbersovi nepochybně nepomohla ani jeho jasně artikulovaná preference pro Boeing v situaci, kdy skupina Air France-KLM sjednocuje politiku pořizování nových letadel. (Foto: news.fox-24.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace