Wizz Air překvapivě proškrtal letové řády

  • 27.11.2021 17:00

Wizz Air kromě slev až 40 % na vybrané lety v rámci Pink Week překvapil především dramatickými škrty v letových řádech, a to od začátku ledna.

Pokud jde o Prahu, poslední let z/do Bari je plánován na 2. ledna, po 8. lednu končí jen nedávno zahájená linka z/do Neapole/Bari, 9. ledna letí naposledy Varna a gruzínské Kutaisi, které jen nedávno expandovalo z jednoho letu týdně na dva lety týdně se vrací k jednomu letu.

Lednem se tak nabídka Wizz Airu z Prahy scvrkne na Kutaisi a Řím (pokud pomineme linky zahajované v posledních dnech zimního letového řádu). Pokud jde o Pardubice, lety z/do Kyjeva (Žuljany) a Lvova zůstávají.

Praha není výjimkou. Škrtání postihlo i linky z jiných zemí.  

Při zrušeném letu nebo změně termínu, který cestující neakceptuje, společnost letenku refunduje nebo zvýší částku na 120 %, pokud cestující souhlasí s převodem prostředků na své  Wizz Air konto.

Společnost škrty vysvětlila vlnou pandemie. V minulém období však aerolinky právě v době pandemie výrazně expandovaly, takže odůvodnění nezní příliš věrohodně. Tím spíše, že již počátkem listopadu aerolinka zrušila 27 linek z/do regionu jihovýchodní Evropa, a že škrty postihují celé období zimního letového řádu.

Nezdá se ani, že by důvodem bylo nízké využití letů. Budeme-li spekulovat, důvodem může být (ne)schopnost aerolinky v krátké době absorbovat překotný růst minulého období.  (Obr. a foto: Wizz Air, planes.cz)    


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace