Eurowings otevírají pražskou bázi

Letecká společnost Eurowings, člen Lufthansa Group, se začátkem platnosti zimního letového řádu 2021/2022 otevřela svou novou bázi na pražském letišti.

Dopravce k nám doposud létal ze svých německých základen v Düsseldorfu, Hamburku a Kolíně nad Rýnem. Nově nabízí pravidelné spojení Prahy s Aténami, Barcelonou, Birminghamem, Bristolem, Fuerteventurou, Kodaní, Malagou, Milánem, Tenerife, Tel Avivem a Záhřebem. Prozatím jsou na ruzyňském letišti provozována dvě letadla, a sice jeden Airbus A319 (OE-LYX) a jeden Airbus A320 (OE-IQC).

Slavnostní akce u příležitosti zahájení provozu pražské báze se konala v úterý 2. listopadu 2021, ačkoliv první linka, včetně vodní slavobrány, letěla již v neděli 31. října. Akce se zúčastnilo nejvyšší vedení Eurowings, v čele s CEO a CCO Jensem Bischofem, i Letiště Praha, v čele se staronovým předsedou představenstva Jiřím Posem. Mezi pozvanými byli mimo jiné zástupci společností Czech Airlines Handling, která německým aeroliniím na ruzyňském letišti poskytuje služby odbavení letadel a cestujících, a Smartwings, s nimiž Eurowings oznámili uzavření codesharové dohody. Bischof v rámci svého projevu vyzdvihl důležitost ekonomického propojení České republiky a Německa, jehož chce být dopravce součástí, dále pak postavení Prahy jakožto atraktivního turistického cíle, a také value koncept samotné letecké společnosti, kdy zmínil, že se nejedná o běžného nízkonákladového operátora a představil vybrané služby, jako například možnost vyblokování prostřední sedačky i v ekonomické třídě. Po oficiálních proslovech následovalo slavnostní krájení dortu v gate C10 a přestřižení pásky před letadlem na stojánce č. 22. Vybraní hosté taktéž měli možnost navštívit kabinu Airbusu A319.

Na události zároveň zazněly některé plány Eurowings do nadcházejících měsíců. V průběhu prosince bude zahájena linka do Říma a s nástupem letního letového řádu 2022 se začne létat do Alicante, Fara, Heraklionu, Kerkyry, Larnaky, Palma de Mallorcy a Valencie. V rámci toho dojde i k rozšíření počtu bázovaných letadel na tři.

„Pražské“ lety Eurowings budou zpočátku personálně zajištěny cizojazyčnými posádkami z Rakouska a Německa, avšak postupně dojde k jejich nahrazení tuzemskými piloty a stevardy. V současné době probíhají finální kola výběrových řízení a začínají výcviky. Společnost u nás prozatím otevřela stovku pozic, o něž se ucházelo šest tisíc kandidátů.

Autor: Petr Juriš


Fotografie k článku



Související kategorie

Komentáře



sg - nepřihlášený host (...100.147...)
05.11.2021 19:24
ano pánové a ost. přihlížející

..... to jest ta "konkurence" v žádoucím výsledku ....hounou!

Andrea - nepřihlášený host (...67.229...)
05.11.2021 05:10
smutné, opravdu

Smutné velmi - kam to podržtaškové přivedli!!!!

VlastaSF (...5.142...)
05.11.2021 01:12
✈️smutné…

Další hřebíček do rakve Českých Aerolinií :-(

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace