Smartwings požádaly o prodloužení lhůty na předložení reorganizačního plánu

  • 21.09.2021 13:00

Insolvenční soud v červnu uložil Smartwings předložit do 120 dní ke schválení reorganizační plán společnosti ČSA, která je od března v úpadku.

Smartwings před vypršením čtyřměsíční lhůty (7. 10. 2021) žádají insolvenční soud o prodloužení lhůty na reorganizační plán do února. Žádost odůvodňují následovně:

  • probíhajícími jednáními s věřiteli AIRBUS CANADA LIMITED PARTNERSHIP (č. v. 4759) a AIRBUS S.A.S. (č.v. 4715). Airbus do úpadkového řízení přihlásil pohledávky za 17 miliard korun, a to za nezaplacené splátky a zrušení kontraktu na letadla A220 a A321XLR. K finální dohodě o komerčních podmínkách narovnání zatím nedošlo.
  • probíhajícím jednání Věřitele o zapojení externího investora do financování reorganizačních opatření předvídaných sestavovaným reorganizačním plánem Dlužníka.

Majetková podstata ČSA, která by se rozdělila v případě konkursu mezi věřitele, byla posudkem znaleckého ústavu Grant Thornton Appraisal services a.s. stanovena na 172 milionů korun, tj. pouze zlomek přihlášených nezajištěných pohledávek.

Hodnota ochranné známky ČSA byla oceněna na 9 milionů korun. Ocenění majetkové podstaty společnosti bylo provedeno ke dni 9. 3. 2021.

Věřitelé schválili reorganizaci společnosti 7. června 2021. (Vizualizace: Airbus)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace