Další obnovené linky ČSA a A220 Egyptairu z Hurghady

  • 11.05.2021 13:00

ČSA obnovují lety na dalších linkách

České aerolinie obnoví během května a června letecké spojení do dalších 5 evropských destinací. Od středy 12. května ČSA obnoví provoz na lince Praha - Kodaň. Linka bude provozována nyní 4x týdně, postupně až denně. Od června ČSA plánují obnovit lety do ukrajinské Oděsy (od 1.6.), do Keflavíku na Islandu (od 2.6.), do Amsterdamu (od 4.6.) a na Maltu (od 12.6.). Obnovení provozu ČSA se odvíjí od vývoje epidemiologické situace v jednotlivých zemích a uvolňování cestovních opatření.

  • Kodaň – od 12.5.2021, lety postupně až denně
  • Oděsa – od 1.6.2021, 2x týdně
  • Keflavík – od 2.6.2021, až 4x týdně
  • Amsterdam – od 4.6.2021, až denně
  • Malta – od 12.6.2021, 1x týdně

V současné době ČSA provozují pravidelné letecké spojení do Paříže (4x týdně), Stockholmu (2x týdně), Kyjeva (denně) a Moskvy (3x týdně), počet letů do těchto destinací bude od června rovněž navýšen.

S ohledem na současnou situaci způsobenou onemocněním Covid- 19 nabízí České aerolinie klientům u všech stávajících a nových individuálních rezervací možnost bezplatné změny termínu do 30. 6. 2021. Nově vybraný let se musí uskutečnit nejpozději 31. 3. 2022. Delší platnost budou ít také míle v programu OK Plus.

A220 Egyptairu z Hurghady

Letecká společnost EgyptAir spustí od 23. května 2021 novou linku z Prahy do Hurghady. Přímé lety bude nabízet až dvakrát týdně, vždy ve čtvrtek a v neděli. Do této oblíbené dovolenkové destinace bude dopravce létat moderním Airbusem A220-300, který je tišší, komfortnější a zároveň šetrnější k životnímu prostředí. EgyptAir bude nové spojení z pražského letiště provozovat ve spolupráci s CK Čedok.

„Přímé lety z Prahy do oblíbených letovisek v Egyptě jsou dlouhodobě mezi českými cestujícími oblíbené. Věříme, že nové spojení do Hurghady během letní sezóny využijí zájemci jak o zájezdy s cestovními kancelářemi, tak i individuální turisté. Jsme také rádi, že na Letiště Václava Havla Praha přichází i v této době úplně nový dopravce. Současně vidíme zajímavý potenciál letů z Prahy i do dalších destinací v Egyptě, o kterých s dopravci jednáme,“ uvedl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Mezi Prahou a Hurghadou bude EgyptAir létat Airbusem A220-300 v konfiguraci pro 137 cestujících, kteří si mohou vybrat ze 122 sedadel ve třídě Economy a 15 sedadel v třídě Comfort v oddělené části kabiny. Cestující mají v ceně letenky odbavené zavazadlo s limitem 23 kilogramů a na palubě si mohou užít také občerstvení zdarma nebo přístup k zábavnímu systému z vlastního mobilního zařízení. 

Letiště Praha připravilo pro české cestující speciální webovou stránku www.zazitkyuzcekaji.cz, kde najdou nově přehled všech dostupných destinací z Prahy včetně důležitých informací pro cestování a dalších zajímavostí.


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace