Zakladatel Norwegian svůj pokus o nízkonákladovou dálkovou dopravu zopakuje

  • 16.03.2021 13:00

Zatímco Norwegian se ve snaze o přežití zbavil veškerých dálkových letů, zakladatel této společnosti a bývalý generální ředitel Norwegian Bjørn Kjos plánuje ustavit novou dálkovou nízkonákladovou společnosti. Ta v podstatě není ničím jiným než kopií neúspěšného dálkového byznysu Norwegian.

Nová společnost Norse Atlantic Airways má provozovat lety mezi Evropou a Severní a Jižní Amerikou. Společnost by měla zaplnit místo, které na trhu uvolnil odchod Norwegian. Stejně jako Norwegian, i nová společnost má provozovat Boeingy 787.

Generální ředitel společnosti Bjørn Tore Larsen je přesvědčen, že doba pro založení dálkové nízkonákladové společnosti je nyní příznivá, neboť trh „potřebuje inovativní nízkonákladové společnosti na mezinárodních linkách“.

Zatímní zkušenosti ze světa však rozhodně neukazují, že by se nízkonákladové dálkové společnosti těšily úspěchu. (Foto: TripSavvy, planes.cz) 


Fotografie k článku



Komentáře



Petr Pan - nepřihlášený host (...121.161...)
16.03.2021 13:52
investori ?

Len idiot da po skusenosti s megalomanskou expanziou v "dobrych casoch" kapital babrakovi s "viziou" navyse v tychto (pre letecky biznis) tazkych casoch

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace