Lufthansa a Eurowings výrazně zvyšují počet velikonočních letů do Španělska

  • 15.03.2021 13:00

Přes prudký nárůst nových případů onemocnění COVID-19 a očkovací průšvih, které momentálně tíží německou vládu, se německé letecké společnosti těší mimořádné poptávce po velikonočních letech za sluncem.

Lufthansa zdvojnásobí na období velikonočních dovolených kapacity na Kanárské ostrovy z Mnichova a o polovinu zvýší kapacity z Frankfurtu. Na Mallorku vypraví z Mnichova místo dvou letů týdně jedenáct a z Frankfurtu místo šesti týdně vypraví 20 letů.

Eurowings plánují uskutečnit na Mallorku 325 letů týdně, a to z 24 německých a britských letišť. V historii společnosti je to poprvé, kdy společnost vstoupila na britský trh. Eurowings budou provozovat lety do Španělska z Manchesteru a Birminghamu, postupně bude expandovat na další britská letiště. Eurowings tak chtějí využít vysoké poptávky na britském trhu, který je díky rychlému pokroku očkování v lepším stavu než domácí.

Poté, co Boris Johnson vyhlásil svůj „jízdní řád“ pro návrat do normálu stoupl počet rezervací na lety k moři o 600 %. Uvolnění restrikcí v cestování může nastat již 18. května, přičemž konkrétní termín bude potvrzen 12. dubna. (Foto: Travel Weekly, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace