KLM dohodla s vládou kompromisní řešení ohledně testů posádek. To otevírá možnost obnovit dálkové lety.

  • 25.01.2021 13:00

Tisková zpráva KLM zveřejněná 23. ledna uvádí, že po konstruktivním dialogu s Národním institutem veřejného zdraví a životního prostředí (RIVM) byl odsouhlasen alternativní přístup k požadavku vlády, že přijíždějící do Nizozemí z kritických zemí musí předložit negativní test PCR, a také negativní výsledek antigenního testu pořízeného bezprostředně před odletem. Kompromisní řešení spočívá v tom, že antigenní test podstoupí posádky na Schipholu před odletem a po svém příletu na Schiphol z kritických zemí. Vláda indikovala, že tento postup splňuje požadavky.

KLM po vyhlášení nových pravidel vládou ve středu informovala, že je nucena počínaje pátkem 22. ledna zrušit všechny dálkové spoje, neboť hrozí riziko, že posádky uvíznou v zahraničí.

Pokud bude uvedený postup schválen, pak to společnosti umožní obnovit dálkové lety do/z kritických zemí.

KLM zatím neuvolnily zákaz letů do Velké Británie a některých dalších zemí, který vstoupil v platnost od 23. ledna.

Pro cestující přilétající z kritických zemí do Nizozemí bude stále požadován test PCR a negativní výsledek antigenního testu pořízeného nanejvýš 4 hodiny před odletem do Nizozemí. Seznam „bezpečných“ zemí, odkud se test PCR nepožaduje, najdete zde. (Foto: bcdtravel.com)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace