Skupina Smartwings Group přepravila loni 1,8 milionu cestujících, meziročně o 81,5 procenta méně

  • 14.01.2021 13:00

Výkony za loňský rok oznámila 12. ledna skupina Smartwings. Na pravidelných linkách a charterových letech pod značkami Smartwings a ČSA přepravila více než 1,3 milionu cestujících, meziročně o 83,7 % méně. Dalších 451 tisíc pasažérů skupina Smartwings přepravila na palubách svých letadel na letech pro jiné dopravce. Služeb Smartwings Group tak loni využilo 1,8 milionu cestujících (- 81,47 %). Trh letecké dopravy v České republice je podle Mezinárodního sdružení pro leteckou dopravu (IATA) nejvíce postiženým evropským trhem pandemií koronaviru a restrikcemi v cestování.

Smartwings Group v loňském roce realizovala 13,5 tisíce letů (- 78,4 %) a letadla v barvách Smartwings a ČSA přistávala na 263 letištích po celém světě.

I přes drastické dopady pandemie koronaviru na cestování obsluhuje Smartwings Group z ČR nejvíce destinací (aktuálně 11) a na letišti Václava Havla Praha je největším dopravcem. Kromě letů z České republiky provozuje Smartwings také lety ze svých zahraničních základen v Polsku, Francii, na Kanárských ostrovech, Slovensku nebo v Maďarsku. Flotila Smartwings Group v současné době čítá 47 letadel.


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace