Dobrá zpráva pro Qatar Airways. Blokáda Kataru ukončena.

  • 06.01.2021 13:00

Jednání kooperačního výboru Gulf Cooperation Council (GCC) ukončilo v pondělí takřka čtyři roky trvající blokádu Kataru. K blokádě Kataru přistoupily Bahrajn, Egypt, Saúdská Arábie a Spojené arabské emiráty. Zrušení blokády a otevření vzdušného prostoru těchto zemí pro letadla Qatar Airways umožní aerolinkám vrátit se na optimální letové cesty a vyhnout se potenciálně nebezpečným vzdušným prostorům, jako je např. Sýrie. Ukončení blokády oznámil kuvajtský ministr zahraničních zemí.

Kuvajt vystupoval ve sporu s Katarem jako mediátor. První signál o připravovaném ukončení blokády získalo zpravodajství Reuters minulý týden od nejmenovaného člena Trumpovy administrativy. Informaci poté nepřímo potvrdil ministr zahraničních věcí Saúdské Arábie, který prohlásil, že dohoda je blízko. Ukončení blokády předcházelo 2. prosince jednání zvláštního poradce amerického prezidenta Jareda Kushnera s hlavou Kataru Emírem Sheikh Tamim bin Hamad al-Thanim. (Foto: USA Today, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace