Aeroflot snižuje platy pilotů

  • 09.11.2020 17:00

Aeroflot je další společností, která reaguje na krizi poptávky snížením mezd pilotů. Dne 27. října byl vydán dodatek pracovních smluv, kterým se mzdy pilotů sníží od 1. ledna. Agentura Interfax (https://www.interfax.ru/amp/735726) s odvoláním na vyjádření odborů uvádí, že snížení mezd je citelné. Při maximálním náletu hodin se mzda kapitána sníží na asi 200 tisíc rublů (tj. 57 tisíc Kč), druhých pilotů na 120 tisíc rublů (asi 35 tisíc Kč). Daň ze mzdy je v Rusku 13 %.

Zaměstnanec musí s dodatkem souhlasit, jinak po dvou měsících pracovní poměr zaniká. Organizace může podle zákoníku práce jednostranně snížit mzdu v případě, že k tomu vedou „organizační či technologické změny“. Je otázkou, jak by soud posoudil případnou žalobu zaměstnanců. 

Odbory vyjádřily s rozhodnutím managementu nesouhlas a žádají, aby rozhodnutí bylo odvoláno a zahájen dialog se zúčastněnými.   

Nadbytek pilotů poněkud zmírní postupný převod Boeingů 737 (a posádek) Aeroflotu ke společnosti Poběda, která nyní obsluhuje o asi 20 % více cestujících než vloni touto dobou a má prostor přepravní kapacity dále zvyšovat. V těchto dnech probíhá také převod SuperJetů (a posádek) ke společnosti Rossiya, která díky poptávce na vnitrostátních linkách rovněž zvyšuje své přepravní výkony. (Foto: Aeroflot, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



JUJ - nepřihlášený host (...49.234...)
09.11.2020 18:21
K platu

je potreba si ale uvedomit, ze ten plat je omezenej mnohem vic.
Piloti v tehlech dobach sotva nalitaj maximalni pocet hodin, stejne tak vetsina z nich ted nebrala statisice mesicne jak si bohuzel porad dost lidi v dnesni dobe mysli.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace