El Al má nového vlastníka. Společnost obnoví komerční lety v říjnu.

  • 20.09.2020 13:00

27letý americko-izraelský investor Eli Rozenberg získal prostřednictvím své společnosti Kanfei Nesharim 42,85% podíl ve společnosti El Al, kterou tak za 150 milionu dolarů ovládl. Celkové zadlužení společnosti se odhaduje na 2 miliardy dolarů a hlavní výzvou pro nového majitele bude vrátit firmu do zisku.

El Al předpokládá obnovení komerčního provoz od října linkou do Atén a 12. října chce přidat Londýn, New York a Paříž. Další lety El Al pak mohou být zahájeny od 24. října. Vše závisí na epidemiologické situaci a přísných opatřeních v Izraeli. Země nepřijímá cizince, pokud nemají zvláštní povolení od izraelského velvyslanectví. Uzavření potrvá přinejmenším do 11. října, ale může být prodlouženo. Ještě před zahájením provozu se společnost bude muset vypořádat se svými věřiteli.

Přeprava nákladů by mohla být zahájena již tento týden.

Zotavení společnosti může pomoci pokrok ve vztazích s arabskými zeměmi, a to nejenom pokud jde o otevření nových destinací, ale i možnost využívat vzdušného prostoru arabských zemí.

Dne 31. srpna se uskutečnil historický let El Al z Tel Avivu do Abu Dhabí, přičemž letadlo letělo vzdušným prostorem Saúdské Arábie. Povolení k přeletu bylo vydáno na žádost Spojených arabských emirátů.

V těchto dnech oznámily také Emirates, že od ledna zahájí lety do Izraele, a to za předpokladu, že se podaří zajistit potřebná povolení a možnost přeletu vzdušným prostorem Saúdské Arábie (Foto: Globes Israel, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace