Itálie znovu obvinila Ryanair, že nerespektuje epidemiologická opatření, jednání však skončilo neutrálně

  • 19.09.2020 08:30

Italský regulátor ENAC projednal 16. září další obvinění, že společnost Ryanair ignoruje epidemiologická pravidla stanovená italskými úřady. Podobný problém projednával ENAC s Ryanairem již v srpnu. Regulátor tvrdí, že stále dostává informace o porušování pravidel. Chtěl například prošetřit, zda Ryanair zajišťuje, aby cestující řádně vyplnili příslušné formuláře (Passanger Locator Form).

Ryanair ve svém prohlášení uvedl, že přísně dodržuje pravidla příslušných organizací, a nabídl digitální předávání dat z formulářů podobné režimům uplatňovaným v Belgii, Irsku, Řecku a Španělsku s poznámkou, že papírové dokumenty mohou vést k přenosu infekce. Regulátor v prohlášení po jednání kladl důraz na dodržování pravidel a letecká společnost potvrdil prohlášení o dodržování bezpečnostních postupů.

Itálie nyní zvládá současný evropský růst nakažených velmi dobře. V zemi, která na jaře patřila k nejpostiženějším, se počty nakažených snižují a rovněž dlouhodobé statistiky vychází velmi pro Itálii příznivě. Z jedné z nejpostiženějších zemí je tak nyní premiant. (Foto: ilfattoquotidiano.it)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace