Odbory francouzských pilotů podporují zavedení minimální ceny letenky

  • 18.09.2020 13:00

Odborová organizace pilotů SNPL (National Airline Pilots Union) prosazuje, aby se na unijní úrovni stanovila minimální cena letenek. Odbory k tomu vedou obavy o životní prostředí. Chtějí, aby byly stanoveny realistické a z pohledu ochrany životního prostředí potřebné minimální ceny letenek.

V podstatě se jedná o obdobu iniciativy, kterou již vyhlásilo Rakousko, které chce stanovit minimální ceny za letenky na krátkých, středních a dálkových tratích.

A stejně jako v Rakousku, i zde se nabízí, že stanovení minimální ceny jer namířeno zejména proti nízkonákladovým společnostem. Je také sporné, zda stávající legislativa (tj. svoboda stanovení cen) by takovou regulaci cen letenek umožnila.(Foto: The Straits Times, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...180.58...)
19.09.2020 15:20
Bojím se, ze AF/KLM to nepomůže

Už teď to jsou téměř no frills airlines. Ale ceny mají luxusní. A podobně je to s LX, AU a mnoha dalšími. Když za ty ceny může létat Ryanair, tak můžou všichni.

marekE - nepřihlášený host (...48.18...)
18.09.2020 17:16
minimalni ceny

Obavam se, ze jste nepichopil, ze minimalni cena bude stanovena, aby nizkonakladovky nemohly "nicit" podnikani molochu jako Air France-KLM nizkymi cenami. Nejde tedy k pobidku poptavky. Jinak samozrejme souhlasim. Obchodnich cestujicich ubude.

Petr - nepřihlášený host (...146.191...)
18.09.2020 16:22
Vzdy jsem chtel byt pilotem...

...ale misto toho jsem se stal cestakem. Kdyz byla krize, trpel jsem v Y, chvili jsem se vozil v C, nekdy jsem urval i F, obcas jsem trpel v Y+. Ale uprimne, ac nejsem pro silna slova, presto bych milym pilotum vzkazal: rocne jsem udelal asi 400k mil. Ted delam 0+ a uprmine, nevidim ze to bude v budoucnu o moc lepsi: Webex, MS Teams a jine veci funguji. Takze mili piloti, uzili jste si mega prestizni povolani, meli jste krasne letusky (uzil jsem si tyden v Doha kdyz stavkovala LH a zrovna jsem byl v hotelu, kde byli piloti i letusky a v tomto tydnu tam byly vsechny pod 30 - u LH velmi vzacny stav), ale zivot jde dal. A jestli si myslite, ze Vas minimalni cena letenek vrati do sedla, tak se obavam, ze nevrati. Spis naopak.

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace