Organizace Greenpeace tlačí na zrušení státní pomoci pro KLM

  • 17.09.2020 08:00

Nevládní organizace Greenpeace je připravena jít k soudu a napadnout státní pomoc společnosti KLM ve výši 3,4 miliardy eur. Považuje KLM za jednoho z největších znečišťovatelů životního prostředí v Nizozemí. Organizace obviňuje firmu, že nemá žádný skutečný plán na ochranu životního prostředí. A protože nelze předpokládat snížení emisí CO2 za stávajícího stavu, zůstává jedinou metodou podstatné snížení počtu letů.

Greenpeace také argumentují, že státní pomoc je nespravedlivá, protože na ní vydělají akcionáři společnosti na úkor daňových poplatníků. (Obr.: KLM)


Fotografie k článku



Komentáře



O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
17.09.2020 12:00

Skleník je anglicky greenhouse, je tedy dostetečně GREEN, tudíž Greenpissákům nevadí ;-)

Petr - nepřihlášený host (...180.58...)
17.09.2020 08:44
Dobre tak

KLM/AF už delší dobu ignoruji, pokud s AF tak jedine C a nebo F (to je myslím nejlepší F produkt v Evropě). Letové rady strasne, přestup na CDG ještě horší, všude špína, nepořádek, hrozny servis. Co mi ale nejde do hlavy, je kolik CO2 vypustí holandské zemědělství, kolik energie spotřebují ty jejich skleníky, o výrobě hnojiv a jiného bordelu ani nemluvě. To jim nevadí?

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace