United se připravují na dlouhé období nízké poptávky. Obrat k lepšímu očekává až s proočkování populace vakcínou. Nároky na globální přepravu vakcín budou enormní.

  • 11.09.2020 17:00

Výrazné snížení rezervací v posledních dvou týdnech přesvědčilo společnost United, že reálně nelze očekávat zotavení provozu přinejmenším do doby, než bude široce dostupná vakcína proti koronaviru. A to bude pravděpodobně až v polovině příštího roku. Avšak i to může být optimistický pohled, neboť veřejnost projevuje obavy z narychlo vyvíjené vakcíny. Proočkovanost populace tak může zůstávat za očekáváními.

United Airlines proto ve středu informovaly, že výsledky 3. čtvrtletí budou kvůli snížené poptávce výrazně horší, než se původně očekávalo. Předpoklad na 3. čtvrtletí byl 65% využití kapacit, ale ke konci kvartálu klesá využití na 35 %. Na celorok společnost očekává, že přepraví okolo poloviny loňského počtu cestujících a propad výnosů bude dokonce až 85 %. Přes řadu úsporných opatření společnost ztrácí denně asi 25 milionů dolarů.

Vedoucí lékař organizace IATA prohlásil, že letecké společnosti si nemohou dovolit čekat na vakcínu. Kromě opatření, jako jsou roušky a dezinfekce letadel, budou letecké společnosti nuceny zajistit pro cestující také testy na koronavirus. Bez toho se těžko obnoví důvěra cestujících v leteckou dopravu.

Hned několik vakcín je v pokročilém stádiu testování. IATA a OSN upozorňují letecké dopravce, že jakmile budou vakcíny uvolněny k masovému použití, bude nutno po celém světě velmi rychle zajistit distribuci okolo 7,8 miliard balení (dávek). To si vyžádá přepravní kapacity odpovídající osmi tisícům nákladních 747. Pokud bude vakcína vyžadovat dvě dávky, objemy se zdvojnásobí. V podstatě je nutno připravit globální letecký most pro distribuci vakcín. (Foto: Bloomberg Law)


Fotografie k článku



Komentáře



petrp (...250.28...)
11.09.2020 21:08

cituji:.....že jakmile budou vakcíny uvolněny k masovému použití, bude nutno po celém světě velmi rychle zajistit distribuci okolo 7,8 miliard balení (dávek).
Tahle věta je prostě hloupost.....škoda , že autor při opisování trochu nepřemýšll, logicky to je nesmysl---ale to je bohužel všude, úroveň práce novinářůp klesá, dneska například článek o záhadném dronu spadlém na jakýsi japonský ostrov......včetně trupového označení na stroji, kdy se dal identifikovat létající terč australského letectva:-D

Columbo - nepřihlášený host (...24.42...)
11.09.2020 20:25
Sci-fi

Ta čísla o vakcínách jsou naprosto imaginární. Podle toho, co je zde uvedeno, tak se počítá s okamžitou distribucí dávek pro všechny lidi na planetě. Zaprvé výroba takového množství by zabrala měsíce, ne-li roky, a zadruhé je naprosto nereálné, že by došlo k očkování celého lidstva.

A k té první polovině sdělení - aerolinky nebo IATA se můžou třeba postavit na hlavu, ale dokud bude ve světě panika a chaotická omezení, tak s ničím nepohnou (a tím nehodnotím, jestli je panika na místě, nebo ne, konstatuji fakt).

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace