easyJet snižuje kapacity. Následuje tak Ryanair a Wizz Air.

  • 10.09.2020 08:00

Po Ryanairu a Wizz Airu je easyJet další z významných evropských dopravců, který je v důsledku restrikcí v cestování vyhlášených některými vládami nucen snížit kapacity.

Ryanair proti původním plánům snížil kapacity v září a říjnu o 20 %, Wizz Air nedosáhne plánované kapacity 80 %, ale pouze 60 %. Wizz Air je zejména postižen opatřením Maďarska, které po celé září nedovoluje vstup cizincům do země (kromě zvláště odůvodněných případů).

easyJet zvyšoval kapacity daleko opatrněji než Ryanair a Wizz Air. easyJet nyní musí reagovat zejména na karanténní opatření pro příchozí do Velké Británie z několika řeckých ostrovů a na rostoucí nejistotu cestujících ohledně možností cestování do zahraničí.

Dopravce bude provozovat necelých 40 % kapacit. Generální ředitel Johan Lundgren ujistil, že firma bude nadále plánovat kapacity konzervativně a zodpovědně. (Foto: connecionfrance.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace