Luftwaffe dostane dva Airbusy A321LR ACJ

  • 17.08.2020 17:00

Německá Luftwaffe podepsala s divizí Airbus Corporate Jets (ACJ) dne 14. srpna kontrakt na dodávku dvou Airbusů A321LR. Letadla určená Luftwaffe Flugbereitschaft budou v srpnu, resp. říjnu příštího roku dodána nejprve společnosti Lufthansa Technik, a tam poté vybavena pro přepravu vládních a ústavních činitelů nebo zvláštní účely (přeprava vojáků, MedEvac). Letadla bude možno modifikovat na 18 různých konfigurací interiéru s přepravní kapacitou od 136 do 163 cestujících. Luftwaffe převezme letadla v prvním čtvrtletí 2022. Letoun A321LR nabízí díky svému doletu až 7400 km vysokou flexibilitu.

Letouny A321LR ACJ tak doplní tři „vládní“ Airbusy A350-900 ACJ, které si Luftwaffe objednala již dříve, a které nahradí ve službách Luftwaffe pro vládní a ústavní činitele legendárně nespolehlivé Airbusy A340. První z nových letadel A350, „Merkel One“, převzala Lufthansa Technik v květnu (video zde) a do služby má být uveden ještě letos.

Nová letadla se v tomto případě dostávají k zákazníkovi v neobvykle krátkých lhůtách, neboť se jedná o stroje původně určené zákazníkům, které je odřekli. (Obr.: Lufthansa Technik)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace