Let SAS do karantény

  • 14.08.2020 17:00

Norsko zařadilo od 7. srpna čtyři země do „červené zóny“. Přijíždějící z těchto zemí proto musí nastoupit povinnou 10denní karanténu. Kritériem pro zařazení na seznam je 20 nových případů na 100 tisíc obyvatel za posledních 14 dní. Karanténa proto nyní čeká přijíždějící z ČR, Francie, Monaka a Švýcarska.

Kuriozní situace postihla 158 cestujících letu SK4700 z Nice do Osla. Jejich let měl plánovaný přílet do Osla 7. srpna v 00:10, tedy 10 minut po zahájení platnosti karantény pro výše uvedené země. Letadlo z Francie však přiletělo do Osla dříve a pilot potěšil po přistání cestující informací, že letadlo dosedlo v 00:00 a nemusí tak do karantény. Následně se však ukázalo, že letadlo fakticky dosedlo až v 00:01 a úřady po několika hodinách přemýšlení rozhodly, že na cestující tohoto letu se 10denní karanténa vztahuje.

Norsko vykazuje 7 nových případů na 100 tisíc obyvatel za posledních 14 dní, což je sice stále vynikající hodnota, přesto však daleko horší, než mělo Norsko ještě v nedávné minulosti. (Foto: Life in Norway, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace