Delta zpřísňuje pravidla pro použití roušek

  • 01.08.2020 13:30

Delta Air Lines vyžaduje od cestujících používání roušek po celou dobu letu. Tento týden zakázala používat respirátory s výdechovým ventilem, které jsou typicky označovány jako N95. Společnost vychází z toho, že výdech umožňuje rozšiřování kapének, což ohrožuje spolucestující.

Delta je podle všeho první společností, přinejmenším v USA, která explicitně zakazuje respirátory N95. Používání roušek na palubě je povinné a jedinou výjimkou jsou cestující, kteří se mohou prokázat certifikátem potvrzujícím, že ze zdravotních důvodů nemohou používat roušku.

Delta a JetBlue rovněž neobsazují prostřední sedadla. I když na hygienický efekt tohoto opatření jsou různé názory, opatření má jednoznačně pozitivní vliv na důvěru cestujících.

Delta dala asi stovku cestujících na „blacklist“, neboť přes výzvu personálu odmítli používat roušku. Zákazníky ze seznamu nebude Delta přijímat k přepravě.

Naopak poděkováním cestujícím, kteří povinnost používat roušku respektují, je letoun ve speciálních barvách. (Foto: delta hub)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Jan - nepřihlášený host (...176.220...)
03.08.2020 20:13

...a kdo má roušku a nestačí mu to,tak radši sedět doma a zabetonovat se ve vaně...pak bude mít uplný klid že ho zmutovaná chřipka nezastihne....tohle je přehnané....kdo má silnou imunitu,zvládne i toto...ten virus neodejde na příkaz...ten tu bude...jako klasická chřipka,tedy pokud nebudeme spojovat nakažené,kde prvotní příčina zhoršení stavu je úplně jiná nemoc kterou jedinec trpí a ani o ní neví...ale statistiky se musí plnit čísly,to je jasné...jen otázka na čí příkaz??? co na to asi WHO? :-)
Imunitu si člověk musí vytvářet,ne jí podkopávat nohy a kazit si zdraví dýcháním vydechovaného CO2 který kyslíkem není ;)

Karel - nepřihlášený host (...102.118...)
01.08.2020 13:58
N 95 vyznam

N 95 neznamena ze vsechny maji vydechovy filtr.
95 = 95% FILTRACE.
V nemocnicich v USA se pouziva N95 skoro vsude kde je riziko respiracni nakazy .Bez vydech. filtru ..

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace