Zotavení indického trhu se zastavilo. Čína již takřka na loňských objemech.

  • 31.07.2020 17:00

Růst indického trhu letecké přepravy se zastavil okolo 65 tisíc cestujících denně, což představuje 80% pokles proti loňsku. Indie vykazuje denní přírůstky počtu nemocných okolo 50 tisíc osob.

Vnitrostátní provoz byl obnoven 25. května a zpočátku rostl velmi rychle, ale v posledních týdnech se růst zastavil nebo dokonce mírně poklesl. Indická vláda nejprve stanovila strop pro obnovení kapacit 33 %, který pak zvýšila na 45 %. Nicméně k dosažení těchto kapacit chybí poptávka.

Stávající situace zvyšuje tlak na letecké společnosti, z nichž např. Air India byla dlouhodobě ztrátová ještě před koronavirem. Společnost poslala řadu zaměstnanců na nucenou neplacenou dovolenou, která může trvat až pět let. Největší indická letecká společnost, nízkonákladová IndiGo, propouští 10 % zaměstnanců.

Nejnovější data společnosti Cirium ukazují, že mimořádně dobře se daří obnovit vnitrostátní provoz v Číně. V červenci je nabízená kapacita 64 milionů sedaček, což je 95 % kapacit nabízených v červenci 2019. Trh vnitrostátní dopravy se tak pomalu dostává na loňská čísla.

Ve Spojených státech činí pokles proti loňsku 46 % a nabízená kapacita v červenci je 47,4 milionu sedaček. Pokud jde o počet letů, USA jsou stále ve vedení, a to s 413 538 plánovanými lety proti 378 434 letům plánovanými na červenec v Číně. (Foto: ANI, tab.: Cirium)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace