Kuriózní zmatky okolo palubního personálu Icelandair

  • 20.07.2020 17:00

Icelandair je jednou ze společností, kterou krize poptávky zasáhla nejvíce. Vzhledem k poklesu provozu a katastrofické finanční situaci společnost náhle přerušila jednání o kolektivní smlouvě a veškerý palubní personál propustila. Za palubní personál mají zaskakovat piloti, kteří jsou vzhledem k poklesu počtu letů nyní nadbyteční. Měla za to, že se jedná o jednoduché a praktické řešení.

Odborová organizace FFI zastupující palubní personál reagovala výzvou hlasovat ve dnech 24.-27. července o stávce, která měla začít 4. srpna a trvat neurčitou dobu. Vyhlásit stávku nepotřebných zaměstnanců je samozřejmě neúčinné, ale odbory vsadily na podporu islandské konfederace odborů Icelandic Confederation of Labour. Vyzvaly také vládu, aby neposkytla společnosti žádnou státní pomoc, pokud se spor nevyřeší. Tak vypadala situace ještě v pátek.

V mezidobí společnost shledala, že jednoduché řešení nahradit palubní personál piloty tak jednoduché není, neboť piloti by museli nejprve projít speciálním výcvikem a získat certifikát podle evropských pravidel. V neděli ve 2  hodiny ráno vedení společnosti dosáhlo dohody s organizací Cabin Crew Association a záměr propustit veškerý palubní personál odvolalo. (Foto: Icelandmonitor.mbl.is)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



petrp (...250.28...)
21.07.2020 07:47

Tady je spíš zarážející, jak dalece je nekompetentní vedení.......které ani netuší kdo musí mít jakou kvalifikaci, hlavně že já jsem manažer a je jedno čeho.......dám cokoliv:-/

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace