Aeromexico vyhlásilo bankrot

  • 01.07.2020 20:30

Aeromexico se stalo třetí velkou latinskoamerickou společností, která vyhlásila bankrot.

O krachu se již delší dobu se spekulovalo. Společnost však do poslední chvíle odmítala, že by plánovala požádat o ochranu před věřiteli. Tento týden Aeromexico oznámilo, že se podařilo zajistit úvěry ve výši 100 milionů dolarů. Proto se zdálo, že krach se přinejmenším oddálí. Stále také existovala jistá naděje, že dopravce získá státní podporu.

Společnost byla krizí poptávky mimořádně zasažena, neboť se soustředí na mezinárodní dopravu, která je nyní paralyzovaná restrikcemi v cestování. V květnu přepravila společnost o 92,4 % cestujících méně proti květnu 2019. Vloni společnost přepravila 20,5 milionů cestujících. Každý den ztrácí Aeromexico 2 miliony dolarů.  

Největší mexická letecká společnost tak následuje osud vůbec největší latinskoamerické společnosti LATAM a Avianca Colombia. LATAM vloni přepravila 70 milionů cestujících, Avianca 35 milionů cestujících. Stejně jako v případě LATAM a Avianca Colombia ani Aeromexico státní pomoc nezískalo.

Poslední tři roky hospodařila společnost s rostoucími ztrátami. V prvním čtvrtletí 2020 se situace dramaticky zhoršila a dopravce ohlásil ztrátu 110 milionů dolarů.

Aeromexico je členem aliance SkyTeam a SkyTeam Cargo.  (Foto: web Aeromexico, planes.cz)  


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace