Britská vláda doporučila cestovat bez kabinových zavazadel. Ryanair radí opak.

  • 17.06.2020 17:00

Kromě známého a kontroverzního pravidla, které od 8 června nutí příchozí do Británie podstoupit 14denní samoizolaci, zveřejnila britská vláda nyní další podmínky pro cestování do zahraničí, které se vztahují na britské letecké společnosti.

Kromě obligátního používání roušek během celého letu a pohybu na palubě jen v případě nutnosti jsou omezení rozšířena i na přepravovaná zavazadla. Všechna zavazadla mohou být nyní přepravována pouze jako odbavená, nikoliv jako kabinová.

Za odbavená zavazadla však letecké společnosti často účtují příplatek, takže cesta letadlem by se výrazně prodražila pro lidi, kteří by za normálních okolností cestovali jen s kabinovým zavazadlem. Vše obecně se přitom očekává, že cestovat budou zejména mladí lidé, kteří nemají takové obavy, že se během cestování nakazí. Mladí lidé se přitom často „vejdou“ do pravidel pro kabinová zavazadla a jsou méně cenově elastičtí. Příplatek za odbavené zavazadlo zájem o cestování proto sníží. Další problém vznikne cestujícím, kteří nechtějí dát do odbaveného zavazadla laptop, fotoaparát nebo cenné věci.

Není jasné, zda letecké společnosti na nová opatření zareagují zavedením demokratičtějších cen za odbavené zavazadlo. Svérázně reagoval šéf Ryanairu Michael O’Leary, který vyzval cestující, ať nová pravidla klidně ignorují a kabinová zavazadla si přinesou s sebou. Radí pravý opak než britská vláda, a totiž vzít si na palubu co nejvíce kabinových zavazadel. Vychází z toho, že odbavená zavazadla na své cestě do letadla a z letadla projdou řadou rukou, což zvyšuje riziko přenosu nemoci. (Foto: Ryanair)  


Fotografie k článku



Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...113.55...)
18.06.2020 12:15
Nepojistitelné

Cennosti a elektronika v odbaveném zavazadle jsou nepojistitelné, nemluvě o tom, kolik zavazadel se bude muset prohlížet, viz prohlídka kabinových zavazadel, jak často ukazujete něco, co se jim nezdá.
Nejdříve tvrdí, že všechny restrikce jsou kvůli bezpečnosti letového provozu a teď zase je důležitější nějaká chřipka.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace