Condor propustí až 25 % zaměstnanců. Propouštění postihne také TUI fly Germany.

  • 17.06.2020 13:00

Šéf společnosti Condor Ralf Teckentrup v interview pro Frankfurter Allgemeine Zeitung oznámil, že společnost bude muset propustit až 1000 zaměstnanců, tj. 25 % z celkového počtu. Bez těchto úsporných opatření Condor nedokáže splatit státní pomoc. Ralf Teckentrup připustil, že společnost vydělá méně a letenky budou dražší.

V lednu odsouhlasila polská státem kontrolovaná Polish Aviation Group (PGL), která mj. vlastní LOT, že převezme Condor za 300 milionů EUR. V dubnu však PGL od transakce odstoupila, což uvrhlo Condor do existenčních potíží. Condor byl odnoží britské Thomas Cook, která zkrachovala v září loňského roku.

Po krachu Thomas Cook přežil Condor díky státní pomoci, kterou v září poskytlo Hesensko, a to formou překlenovací půjčky 380 milionů EUR. Další státní pomoc ve formě garancí ve výši 550 milionů EUR pro Condor schválila Evropská komise koncem dubna.   

Propouštění se nevyhne ani TUI fly Germany, která v dubnu získala státní pomoc ve výši 1,8 miliardy EUR, nyní však potřebuje další 1,2 miliardy EUR.

Budoucnost obou společností do značné míry závisí na rozhodnutí Německa, kdy uvolní cestování do zemí mimo EU. Minulý týden Německo prodloužilo platnost varování před cestami do 160 zemí světa do 31. srpna, což by v hlavní sezóně vyřadilo populární turistické destinace, jako je například Turecko a Egypt.  (Foto: fr.de, planes.cz)

 


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace