Bombardier dokončil prodej programu CRJ společnosti Mitsubishi

  • 02.06.2020 17:00

Bombardier potvrdil, že byl formálně dokončen prodej program CRJ (Canadair Regional Jet) společnosti Mitsubishi Heavy Industries, Ltd (MHI), a to za 550 milionů dolarů. V rámci dohody získá MHI program údržby a úprav letadel, globální opravárenská centra, marketingové a prodejní aktivity, jakož i veškerá práva spojená s programem CRJ. Pořízení programu CRJ pomůže Mitsubishi Aircraft ve vývoji a podpoře regionálního letounu SpaceJet.

Vývoj letadel SpaceJet byl shodou okolností před několika dny pozastaven z důvodů propadu poptávky po komerčních letadlech. První letadla SpaceJet se mají dostat k zákazníkům nejdříve v roce 2023, tj. se zpožděním 10 let proti původně plánovanému termínu.

Bombardier dokončí výrobu posledních 15 letadel CRJ a dále bude vyrábět pouze náhradní díly. Bombardier tím uzavřel neúspěšnou kapitolu výroby civilních dopravních letadel a nyní se soustředí na segment bizjetů. (Foto: Bombardier, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



mata - nepřihlášený host (...48.12...)
03.06.2020 16:56

Jaktože neúspěšnou kapitolu ,vždyt´ CRJ byla dobrá letadla .

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace