Boeing obnovuje výrobu 737 MAX a zahájí propuštění 12 300 zaměstnanců

  • 29.05.2020 08:00

Počátkem května překvapil generální ředitel Boeingu Dave Calhoun informací, že výroba 737 MAX bude koncem května obnovena. Sdělení bylo o to překvapivější, že jen letos zrušili zákaznicí ve světle propadu poptávky po leteckém cestování přes 500 objednávek na tento letoun. Boeing přitom parkuje 400 vyrobených a nedodaných letadel, které stále čekají na certifikaci. Calhoun uvedl, že koncem roku by produkce 737 MAX měla dosáhnout 31 letadlo/měsíc.

Před globálním uzemněním modelu 737 MAX probíhala výroba tempem 52 letadla/měsíc. Výroba byla pozastavena počátkem letošního roku, neboť proti původním plánům se začal výrazně opožďovat termín recertifikace. K té by podle současných plánů mělo dojít počátkem druhého pololetí.

Dne 27. května Boeing oznámil, že obnovuje výrobu, a to bez jakýchkoliv dalších podrobností.

Tento týden zahájí Boeing také propouštění 12 300 zaměstnanců. Je to nižší počet, než bylo oznámeno koncem minulého měsíce, kdy Boeing předpokládal propustit na 16 tisíc zaměstnanců. Zaměstnanci dotčení tímto opatřením by měli být informováni tento týden. (Foto: Business Insider)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace