Odbory chtějí zabránit krachu jednání Lufthansy s německou vládou

  • 22.05.2020 13:00

Odborová organizace Vereinigung Cockpit se obává, že případná nedohoda o podmínkách pomoci německé vlády společnosti Lufthansa by připravila o zaměstnání tisíce pracovníků. Naléhají proto, aby jednání nezkrachovala kvůli některým detailům okolo účasti státu na řízení společnosti.

Odbory jsou přesvědčeny, že Německo potřebuje společnost, jako je Lufthansa. Případné vyhlášení bankrotu by podle odborů podlomilo důvěru zaměstnanců, zákazníků a obchodních partnerů v budoucnost německé letecké společnosti. Takovému nebezpečí se podle odborů musí zabránit za každou cenu.

Jednání o státní pomoci komplikuje požadavek vlády získat za půjčku nebo garanci blokovací minoritu a jedno až dvě křesla ve správní radě. Lufthansa se obává, že účast státu na řízení komerční společnosti by do rozhodování přinesla nežádoucí politické interference. Vláda se zase zdráhá poskytnout Lufthanse garance, pokud zároveň nezíská dostatečnou kontrolu nad využitím prostředků od daňových poplatníků. Jednání mezi vládou a Lufthansou byla zahájena v březnu, ale zatím nevedla k dohodě.  (Foto: thenational.ae, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace