Ryanair bude od července provozovat 40 % původně plánovaných letů a obsluhovat 90 % destinací

Ryanair v úterý 12. května oznámil, že plánuje v červenci uskutečnit 40 % běžného letového řádu, a to podle toho, jak to dovolí případné restrikce pro letecké cestování jednotlivých zemí. To bude představovat asi 1000 letů denně a obnovení sítě z 90 %. Zároveň chce nabízet pro tyto lety atraktivní tarify. Lety chce provozovat z 80 evropských bází. Cílem je tedy obsluhovat pokud možno všechny destinace, zatím však jen menším počtem letů. Společnost propustí asi 15 % zaměstnanců.

V současné době provozuje Ryanair pouze asi 30 letů denně a zcela zanedbatelnou část své sítě. Jedná se o spojení mezi Irskem a Velkou Británií a některými zeměmi EU.

Na letištích bude při nástupu do letadel zajištěno měření teploty, nošení roušek bude povinné jak na letištích, tak v letadle. Odbavení bude pouze on-line a cestující tedy budou omezeni v přepravě odbavených zavazadel. Ryanair zajistí během nočních přestávek důkladnou dezinfekci letadel, a to prostředky, které jsou účinné 24 hodin. Letadla jsou vybavena HEPA filtry, které zachytí koronavirus s takřka 100 % účinností. Palubní služby budou omezeny na minimum, prodej za hotové nebude možný. Cestujícím bude zakázáno stát ve frontě na toaletu, ta bude k dispozicí podle individuálního požadavku.

V červenci a srpnu budou cestující muset vyplnit formulář, kde bude uvedena plánovaná délka pobytu v destinaci a kontakty. Tyto informace budou využity úřady k tomu, aby mohly kontrolovat dodržování případných karanténních opatření. (Foto: Bloomberg, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace