Skupina IAG očekává návrat poptávky na původní hodnoty v roce 2023

  • 09.05.2020 08:30

Skupina IAG ohlásila čtvrtletní výsledky. Skončila s provozní ztrátou 535 milionů EUR (bez ztrát ze zajištění ceny paliva) oproti zisku 135 milionů EUR za stejné období loňského roku. Nízké ceny paliva způsobují, že ztráty ze zabezpečení ceny paliva dosáhnou okolo 1,5 miliardy EUR. Členy skupiny jsou letecké společnosti Aer Lingus, British Airways, Iberia, LEVEL a Vueling.

Ještě v únoru přitom dosahovala skupina plánovaných výkonů, ale březen přinesl významné ztráty. Výrazné zhoršení výsledků očekává skupina ve druhém čtvrtletí.

Vzhledem ke stávající situaci šéf skupiny Willie Walsh zůstává ve své funkci až do 24. září. Původně se předpokládalo, že Walsh odejde do penze v březnu. Nástupcem je stávající šéf Iberie Luis Gallego.

Skupina očekává „významné“ obnovování provozu od července, a to v závislosti na tom, jak jednotlivé vlády budou uvolňovat restrikce na cestování. Návrat trhu na objem poptávky roku 2019 předpokládá v roce 2023. Skupina proto odkládá přejímky 68 letadel. V rámci restrukturalizace skupiny informovaly British Airways, že propustí na 12 tisíc ze svých 42 tisíc zaměstnanců. Firma také opustila letiště Gatwick a není jisté, zda se po krizi na letiště bude chtít vrátit. (Foto: BBC, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Pavel - nepřihlášený host (...47.76...)
09.05.2020 21:08

rok 2023...
predikce uvařená z ho**a

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace