Společnosti chystají postupné obnovování letů. Nošení roušek bude novou realitou cestování.

Několik evropských společností obnovuje v těchto dnech pravidelné lety. Tím se stávají aktuálními otázky fyzické vzdálenosti a opatření v letadlech.

Od 4. května postupně obnovuje lety např. KLM, a to v rámci silně redukované evropské sítě. KLM chce v květnu obnovit 15 % letů ve srovnání s obdobím před pandemií. Lety otevírá podle toho, jak to umožnují restriktivní opatření jednotlivých vlád. Společnost nyní provozuje jeden let denně do následujících destinací: Barcelona, Budapešť, Helsinky, Milán, Praha, Řím a Varšava. Od 11. května nařizuje společnost nošení roušek na palubě.

Od 4. května nařídila používat roušky také Lufthansa. Lufthansa preferuje nošení textilních roušek a opatření má být v platnosti do 31. srpna.

V souladu s nařízeními francouzské vlády týkající se veřejné dopravy v době pandemie nařizuje nošení roušek od 11. května také Air France. Pokud to dovolí obsazenost letadel, bude společnost rozmísťovat cestující na palubě tak, aby byla dodržena dostatečná vzdálenost. Na vnitrostátních a krátkých evropských letech nebude poskytováno občerstvení, na dlouhých letech bude preferováno občerstvení podávané v individuálním balení.

Ruské úřady předkládají návrh, aby na palubách letadel ruských společností bylo povinné nosit roušky a rukavice.

Ryanair bude s obnovením provozu požadovat povinné nošení roušky a cestujícím před nástupem měřit teplotu. Tak o tom informoval Michael O’Leary 1. května. Skupina se chystá k masovému obnovení letů v období červenec-srpen. Naopak nehodlá nechávat střední sedadla neobsazená a argumentuje tím, že i v případě neobsazeného středního sedadla zůstává vzdálenost mezi cestujícími výrazně nižší než obvykle udávaných 1,5 až 2 m.

Nošení roušek nařídil od 1. května také Wizz Air, který postupně přidává nové destinace. easyJet původně sice slíbil, že nebude obsazovat střední sedadla, ale CEO společnosti Johan Lundgren následně tuto myšlenku zavrhl. Ponechat prostřední sedadla volná by v podstatě znamenalo likvidaci nízkonákladových společností, resp. levného cestování.

Uvedený výčet ani zdaleka nemůže být úplný, ale dokládá, že nošení roušek na palubě se na nějakou dobu stává novým standardem letecké přepravy a metodou, jak posílit důvěru zákazníků k leteckému cestování v době epidemie.

Další dobrou zprávou je, že filtry HEPA (High-Efficiency Particulate Absorbing) v systému ventilace letadla jsou účinné proti koronaviru, který má rozměr od 0,08 mikrometru do 0,16 mikrometru. Filtry HEPA by jej měly zachytit s účinností 99,99 %. (Foto: Yahoo)


Fotografie k článku


Související fotky


Související kategorie

Komentáře



Pavel - nepřihlášený host (...255.168...)
07.05.2020 13:13

Jan: Konečně někdo rozumný!

Jindřich.CV (...49.245...)
06.05.2020 20:12
to Jan

Možná jste nepochopil, že kromě Vašeho práva na názor, to právo mají i jiní. A poku dvložíte veřejný komentář, musíte počítat s reakcí kohokoliv! A tím také končím s Vámi diskuzi

Jan - nepřihlášený host (...176.220...)
06.05.2020 17:15
off topic

Jindřich.CV: Je mi jedno,jaky web si šíří svoje pravdy po svém a ve velkém,ano,toto je aero web,na kterém je článek a pod kterým jsem umístil svůj názor,pokud Vám nějak nevoní,je to Váš problém,ne můj.Kdyby radši každý reagoval na článek viz.roušky v letadle než se trefoval do někoho,aby si zvyšoval své ego.Takže ještě jednou a naposled a tím končím,protože zde nebudu dávat komentáře které jsou off topic,reagoval jsem na článek a následně na pana Ivoše,nechápu proč se hned někdo musí ´vtěperit´ mezi dva.Takže asi tak.Dále jen tématu poprosím.

Mengo - nepřihlášený host (...120.203...)
06.05.2020 17:09

Ziju v islamskem meste v Oslu a jezdim s busem socku. Vetsina lidi ve firme jsou hasani. Absolutni neucta k jinym nez jejich vyznani. Svacim a hasan na me vystrkuje prdel pri modleni. Flusani a smrkani do drezu bezne. Nic nerespektuji a vse jim patri. Sefove aby byli politcky korektni vse zametou pod stul. A kdyz bude potreba tak na zariznou jak ovce. Tak z nich nedelejte chudaky. Jednou zde budou vladnout.

Jan - nepřihlášený host (...176.220...)
06.05.2020 17:09
off topic

Martin: Reagoval jsem na: Ivoš který měl názor,že jsem demagog,jeho myšlenka...ať si v tom žije,nezná mě ani ja jeho.
...takže vlastně ani nechápu,proč se mezi nás nějak přidáváte? :)

Petr Šimáček (...48.26...)
06.05.2020 12:59

Ivoš: Stačí se podívat do fotoaktualit. Je to tam od včerejška.

Jindřich.CV (...135.26...)
06.05.2020 12:57
To Jan

Možná jste špatně pochopil, že toto je aero web. Nikoli aeronet, kde Vaši pravdu šíří ve velkém

Ivoš - nepřihlášený host (...98.159...)
06.05.2020 11:36
An22

Na to že jsme na serveru o letectví tu není ani zmínka o An22 který byl včera v Pardubicích. Přitom to je taková rarita asi jako jednorožec. :-)

Petr - nepřihlášený host (...162.119...)
06.05.2020 11:25
To Ivoš

Doufám, ze nemám předsudky proti barvě kůže nebo vyznání. Ostatně, dostal jsem svého studenta ze Zimbabwe na HEC do Paříže kde úspěšně udělal MBA a dnes žije v klidu v Dubaji a nikomu nevadí, ze má dva metry a je “Cernej”! Dokonce je na to spis hrdej a j na něho! :-

Martin - nepřihlášený host (...135.26...)
06.05.2020 11:21

Jan: "..a lidí pořád nic nechápou,nemají širší rozhled že Covid 19 byl mytus" Takze Vy jine soudit muzete, ale Vas soudit nikdo nesmi, hm?

Celkem 15 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace