Boeing nabídne předčasný odchodu do penze. Aerolinie se obávají, že vnitrostátní lety se zastaví

  • 02.04.2020 17:00

Situace v odvětví letectví v USA se proti minulému týdnu výrazně zhoršila. Minulý týden si letecké společnosti i Boeing polepšily na pozadí stimulačního balíčku americké vlády. Optimismus však trval jen krátce, a to vzhledem k prudkému rozvoji nemoci, růstu počtu obětí a nepříznivé prognózy.

Očekává se, že Boeing ve čtvrtek vyhlásí nabídku předčasného odchodu do penze pro své zaměstnance a zřejmě i finanční stimulaci těch, kteří dobrovolně odejdou z pracovního poměru.  

Americké letecké společnosti se obávají, že prezident Trump rozhodne na přechodnou výrazně omezit vnitrostátní letecké spojení. Prezident Trump ve středu uvedl, že o takovém opatření vážně uvažuje, a to zejména mezi „hot spots“, které jsou epidemií postiženy velmi silně. To by postihlo města jako New York, New Orleans, Seattle, Detroit a všechny velké huby.

Letecká doprava již tak obsluhuje pouze zlomek původních letů. V úterý bylo podle údajů TSA (Transportation Security Administration) na amerických letištích odbaveno pouze 146 tisíc cestujících, což je o 93 % méně než ve stejný den vloni.  (Foto: reuters.com)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



MK. (...192.13...)
02.04.2020 18:26

... New York, New Orleans, Seattle, Detroit ...

Z toho fakt nebude mit radost Delta.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace