U.S. Air Force našla další závady tankovacích KC-46

  • 01.04.2020 17:00

Americké letectvo v pondělí oznámilo, že systém dodávky paliva letadel Boeingů KC-46 Pegasus je defektní, přičemž závada je klasifikována kategorií I, tj. ohrožující letadlo I jeho posádku. V červenci došlo během zkušebního tankování za letu k nadměrnému úniku paliva, po příčině pátrají odborníci Boeingu a USAF. Boeing bude muset závadu odstranit na vlastní náklady.

Letadlo je problémové od samého počátku. Původně měla USAF převzít první letadla v srpnu 2017, ale dostala je se zpožděním až počátkem loňského roku. Hned poté byla uzemněna, neboť v letadlech bylo nalezeno zapomenuté nářadí a další materiál. Následně byla v těchto víceúčelových letadlech zakázána přeprava osob a nákladu, neboť se zjistilo, že náklad se během letu může samovolně uvolnit. Také tato závada byla zařazena do kategorie I. Boeing již byl nucen do uprav KC-46 investovat z vlastních zdrojů asi 3 miliardy USD, a přitom letadla stále nesplňují požadavky USAF.

Soutěž na dodávku tankovacích letadel v hodnotě 35 miliard USD vyhrálo v roce 2008 konsorcium Northrop Grumman a Airbus, a to s letadlem A330 MRTT. V důsledku masivního lobování Boeingu byla zakázka v roce 2011 „přesoutěžena“ a tentokráte zvítězil Boeing s letadlem KC-46 Pegasus. Objem kontraktu byl zároveň zvýšen na 49 miliard USD. (Foto: Air Force Magazine)


Fotografie k článku



Komentáře



Zdenek - nepřihlášený host (...105.134...)
05.04.2020 20:48
Slatanina....

Docela by me zajimalo kterej anti-Boeing pro EU Airbus tuhle slataninu napsal. Kazde nove vyvynute letadlo ma problemy, vsechno prochazi urcitym vyvojem. Jaky masivní lobování Boeingu, USAF by melo mit americka letadla. Jedinej komu to nebylo jasny byl ten blb Obama.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace