Kanada se zdráhá povolit spojení Air Canada – Air Transat

Antimonopolní úřad Kanady vyjádřil 27. března obavy ohledně plánovaného sňatku Air Canada a Air Transat. Spojení by mohlo být nevýhodné pro zákazníky na linkách do dovolenkových destinací a Evropy. Air Canada bude námitky regulátora studovat, Air Transat se zatím nevyjádřil.

Vyloučení konkurence mezi společnostmi by podle úřadu přivodilo nárůst cen, menší výběr pro zákazníka a zhoršenou kvalitu poskytovaných služeb na linkách, které povazují současně obě společnosti.

Úřad uvádí, že 83 linek se překrývá, tj. poskytují je jak Air Canada, tak Air Transat. Z toho je 49 mezi Kanadou a Evropou a 34 mezi Kanadou a dovolenkovými destinacemi (Florida, Mexiko, Karibik). Na 22 non-stop linkách dokonce nelétá žádný jiný provozovatel, než právě Air Canada a Air Transat.

Pokud by byl sňatek povolen, znamenalo by to spojení největšího a třetího největšího leteckého dopravce v Kanadě. Konkurenční WestJet uvádí, že situaci sleduje a zasáhne, pokud by se zdálo, že dojde k ohrožení soutěže. (Foto: cbc.ca, planes.cz)


Fotografie k článku



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace