FAA šetří výskyt únavové trhliny Boeingu 737

  • 19.03.2020 17:00

Federální úřad pro letectví FAA oznámil, že zahájil vyšetřování potenciálního strukturálního problému, který může postihnout stovky letadel Boeing 737. Vyšetřování odstartoval incident letadla 737 společnosti Southwest Airlines, na jehož plášti byla objevena 30cm trhlina. FAA bude muset rozhodnout, zda je nutno zkrátit intervaly inspekcí části trupu.  

Letoun Boeing 737-700 (N726SW) společnosti Southwest letící dne 13. března na lince z Las Vegas do Boise byl nucen vzhledem k nestabilnímu tlakování kabiny sestoupit z letové hladiny FL390 do FL220.

Po přistání byla na plášti letadla zjištěna 30cm únavová trhlina v části, která podléhá pravidelným inspekcím každých 1500 hodin. Letadlo však absolvovalo tuto kontrolu pouhých 500 hod. před incidentem. Společnost Southwest informovala, že v rámci pravidelných prohlídek byly objeveny ve stejném místě trhliny u dalších dvou letadel. (Foto: Wikimedia commons, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace