Koronavirus není důvod pro státní pomoc slabým dopravcům

V rámci summitu organizace A4E (Airlines for Europe) odmítl šéf skupiny IAG Willie Walsh myšlenku, že by kvůli dopadům epidemie koronaviru měly státy poskytovat finanční pomoc leteckým společnostem. Epidemie by neměla sloužit výmluvou slabým leteckým společnostem, že potřebují státní pomoc.

V to, že epidemie může akcelerovat konsolidaci leteckých společností a odstranit z trhu řadu slabých dopravců, věří také šéf Air France-KLM Ben Smith.

Epidemie koronaviru a souvisejícího poklesu poptávky po cestování se samozřejmě podepisuje i na největších dopravcích.

Šéf Lufthansy Carsten Spohr na summitu informoval, že kvůli koronaviru letecká společnost odstavila 23 letadel ze své flotily 200 dálkových letadel, snížila kapacity na krátkých tratích o 25 % a lety do/z Itálie redukovala o 30 %. Podle informací agentury Reuters pak celá Lufthansa Group (Lufthansa, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Germanwings, Lufthansa (Cargo) a SWISS) odstaví 150 letadel z celkové flotily 770 letadel. Důvodem je prudký pokles poptávky v důsledku epidemie. 

Společnost zároveň varovala, že nejhorší je teprve před námi. (Foto: Reuters)


Fotografie k článku



Související kategorie

Komentáře



JUJ - nepřihlášený host (...49.233...)
07.03.2020 14:43
AF-KLM

Ze by zrovna nekdo z AF mohl poucovat o ostatnich "slabych dopravcich" je vcelku usmevne kdyz clovek prihlidne k vyrocnim zpravam AF za poslednich XX let.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace