Írán obrátil. Záznamníky ze sestřeleného letounu Kyjevu nepředá

  • 21.01.2020 17:00

Bezprostředně po katastrofě letu PS752 společnosti Ukraine International Airlines předseda íránské vlády přislíbil, že záznamníky letadla budou předány k analýze Ukrajině. To potvrdil i šéf íránského úřadu pro civilní letectví Hassan Rezaifar. Ten uvedl, že Írán nemá technické prostředky potřebné k dekódování záznamu. K analýze záznamů se v Kyjevě měli připojit američtí, kanadští a francouzští experti. Nosiče dat byly údajně poškozeny, nikoli však zničeny. Ani po deseti dnech však Ukrajina černé skříňky nedostala. A nejspíš ani nedostane.

Státní tisková agentura Tasnim citovala Rezaifara, který prohlásil, že „skříňky jsou v iránských rukou a neplánujeme jim [tj. Ukrajině] je předat. Dále prohlásil, že data jsou důležitá pro úplné vyšetření katastrofy.

Při katastrofě ukrajinského Boeingu 737-800 zahynulo všech 176 osob na palubě. Írán přiznal, že protivzdušná obrana letoun chybně identifikovala jako křižující raketu a sestřelila jej. (Foto: cnn.com)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Komárek - nepřihlášený host (...42.239...)
22.01.2020 08:24

Asi bude do budoucna nutné všechny údaje v reálném čase posílat přes satelit do centrály letecké společnosti. Z těchto zemí s autoritářskými režimy je obvykle nemožné nějaké záznamy získat. Oni je raději zničí, než by je někomu předali.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace