Finnair dosáhl v loňském roce dvouciferného růstu počtu přepravených cestujících

  • 14.01.2020 08:00

V loňském roce přepravil Finnair 14,7 milionu cestujících. Meziroční přírůstek počtu přepravených cestujících dosáhl 10,3 %. 

Z hlediska mezikontinentálního provozu se Finnair profiluje jako specialista na spojení mezi Evropou a Asií, kde využívá příhodné geografické polohy Helsinek a přístupu na transsibiřské trasy. V loňském roce zdvojnásobil Finnair počet spojů do Hongkongu, využil otevření nového pekingského letiště Daxing a otevřel spoj do Sappora. Meziroční nárust kapacit na letech do/z Asie činil 10,7 %. Na trasách mezi Evropou a Asií přepravil Finnair 2,6 milionu cestujících.

Otevření nové linky do Los Angeles zvýšilo nárust kapacit na severoatlantických linkách o 29,7 %. Na evropských linkách činil nárůst počtu cestujících 12,9 %. Růst kapacit vnitrostátních linek činil 1,2 %.

V letošním roce hodlá Finnair posílit spojení do Tokia (Haneda) a využít zvýšené poptávky v souvislosti s letními olympijskými hrami v Tokiu.

Letecký park Finnairu tvoří 71 letadel. Páteří dálkové flotily jsou Airbusy A350-900, kterých společnost provozuje 14. (Foto: Finnair)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace