China Southern Airlines opouští SkyTeam

  • 28.12.2019 17:00

Společnost China Southern Airlines, která je jedním z největších světových dopravců, opouští k 1. lednu 2020 alianci SkyTeam.

China Southern je přesvědčena, že bilaterální smlouvy a partnerství s leteckými společnostmi dalších aliancí příp. vybranými společnostmi aliance SkyTeam, jako jsou např. Air France – KLM, Delta Air Lines či Kenya Airways, jsou pro cestující i společnost výhodnější.  

China Southern byla členem aliance SkyTeam od roku 2007 a svůj záměr neprodloužit alianční smlouvu k 1. lednu 2020 ohlásila v listopadu 2018. Společnost již uzavřela kooperační dohodu s British Airways a codesharové dohody např. s American Airlines, Emirates, Finnair a Qatar,

Odchod Southern Airlines je další špatnou zprávou pro SkyTeam poté, kdy IAG Group získala kontrolu nad Air Europe. Nejistý zůstává osud Alitalie a TAROMu, které jsou rovněž členy aliance. Citelný neúspěch zaznamenal SkyTeam poté, kdy do LATAMu kapitálově vstoupila Delta Air Lines (člen aliance SkyTeam), ale společnost LATAM se přesto odmítla ke SkyTeamu připojit.

Zdá se, že spolupráce na bázi partnerských dohod je trend posledních let, který nepochybně vyjadřuje zklamání z hodnoty členství v aliancích pro cestující. 

China Southern vloni přepravila 140 milionů cestujících a provozuje přes 840 letadel. Podle údajů společnosti se jedná o největší flotilu na Dálném východě a třetí největší na světě. 


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace