Aegean v rámci své expanze rozšíří flotilu, zavede nové linky a bázi na Korfu

  • 15.12.2019 08:30

Společnost Aegean Airlines, člen Star Alliance, oznámila, že v příštím roce otevře 11 nových linek a do svého parku zařadí v první polovině roku šest letadel řady Airbus A320neo. Největší část růstu míří mimo Atény. Společnost zvýší svou nabídku na řeckých letištích v příštím roce o 1,5 milionu sedadel na celkových 19,2 milionu. Svými 65 letadly bude obsluhovat 155 destinací.  

Pouze čtyři nové linky povedou z Atén. Půjde o Bilbao, Birmingham, Norimberk a Pafos. Zbývajících sedm bude obsluhovat ze Soluně a nové báze na Korfu, která bude uvedena do provozu v květnu. Dnes má Aegean v Řecku a na Kypru dohromady osm bází.

Z Korfu povede první pravidelná mezinárodní linka do Paříže, ale z ostrova společnost provozuje ještě charterové lety. Proti loňskému roku tak Aegean nabídne z Korfu o 100 tisíc míst více.

Největšímu růstu se bude těšit báze v Soluni, odkud bude nově možno s Aegean létat do Barcelony, Berlína, Bruselu, Curychu, Milána a Říma. Kromě Barcelony bude na všech těchto linkách Aegean konkurovat Alitalii, easyJetu, Neosu, Ryanairu, Swiss, TUI Belgium a Transavii. (Foto: Aegean, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace