Termín nasazení Boeingů 737 MAX do komerčního provozu se znovu posunuje. Šéf FAA vyzval Boeing, zdržet se slibů bezprostřední recertifikace

  • 14.12.2019 17:00

Společnost American Airlines dne 12. prosince oznámila, že na základě komunikace s americkým regulátorem FAA posunuje pracovní termín návratu 737 MAX do provozu na 7. duben. Původní pracovní termín byl 5. březen. Formální změnu letového řádu (čti rušení linek) provede 22. prosince a cestující jsou vyzýváni, aby si stav svých letů ověřili na webových stránkách společnosti. American Airlines (AA) musí také přesvědčit odborovou organizaci palubního personálu akceptovat znovuuvedení Boeingů 737 MAX do služby. Členové odborů bezpečnosti letadla nadále nedůvěřují a brání se do služby na 737 MAX nastoupit. United zatím termín 4. březen drží, stejně jako Southwest 13. březen.

Oznámení AA přišlo takřka souběžně s informací FAA, že letoun během letošního roku certifikován nebude. Tím FAA popřelo tvrzení výrobce, že k certifikaci a prvním dodávkám letadel zákazníkům dojde ještě letos.

Ve čtvrtek se šéf FAA Steve Dickson setkal s generálním ředitelem Boeingu Dennisem Muilenburgem a požádal jej, aby se Boeing zdržel veřejných prohlášení o bezprostřední recertifikaci letadla. K té podle neoficiálních informací může dojít v polovině února.

Ve stejný den informoval Southwest, že získal od Boeingu 125 milionů USD jako dílčí kompenzaci za uzemnění letadel. Jednání o další části kompenzace mezi společností a výrobcem pokračují. Nezávisle na to podali piloti Southwest žalobu na Boeing a žádají 115 milionů USD jako kompenzaci za ušlou mzdu spojenou s výpadkem letadel MAX. (Foto: American Airlines, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Jan - nepřihlášený host (...24.35...)
14.12.2019 19:52

....vzdyt jo,at je zrusi uplne a hodi do šrotu...

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace