Aeroflot převede část mezinárodních letů na Šeremetěvu do nového terminálu C1

  • 28.11.2019 08:00

Od poloviny ledna začne Aeroflot převádět některé mezinárodní lety do nově otevřeného terminálu Šeremetěvo C1. V pololetí bude Aeroflot obsluhovat z nového terminálu C1celkem 260 mezinárodních letů. Cestujícím to poskytne nejenom vice pohodlí a také zjednoduší transfer do terminálu B. Kapacita terminálu C1 je 20 mil. cestujících ročně. V září byla na Šeremetěvu otevřena třetí vzletová a přistávací dráha. Terminály C1 a B jsou umístěny blíže nové přistávací dráhy, což zjednodušuje řízení provozu na letišti.

V roce 2021 bude otevřen další terminál C2, který bude mít kapacitu 10 mil. cestujících ročně. V roce 2024 bude následovat terminál G. Jeho otevření umožní zahájit rekonstrukci původního, starého terminálu F. Ten nyní používají Smartwings), lety Aeroflotu do/z Prahy jsou nyní odbavovány z terminálu E nebo D.

Vloni odbavilo Šeremetěvo 45,84 milionu cestujících a zaznamenalo růst o 14,3 % proti roku 2017. Za první pololetí letošního roku odbavilo letiště 23,4 milionu cestujících. (Foto: Sheremetyevo Intl. Airport, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace