Turkmenistan Airlines znovu do EU

  • 21.10.2019 17:00

 

Evropská unie vyjmula Turkmenistan Airlines z „černé listinyׅ provozovatelů, kteří nesplňují podmínky k letům do vzdušného prostoru EU z důvodů (ne)bezpečnosti. Evropská agentura pro bezpečnost letectví takto rozhodla 16. října. 

Na černou listinu byla společnost zařazena počátkem loňského roku po návštěvě inspektorů EASA v Ašchabatu, při které zjistila nedodržení bezpečnostních standardů. Společnost si proto najala odborníky z firmy Lufthansa Consulting, kteří asistovali společnosti při nápravných opatřeních. Na základě inspekce 11. října poté rozhodla EASA povolit Turkmenistan Airlines lety do EU. 

Společnost obnoví lety do EU počínaje 26. říjnem. Před zákazem společnost létala do Birminghamu, Frankfurtu, Londýna a Paříže. V mezidobí však zřejmě ztratila cenné sloty na letišti Heathrow.

Společnost provozuje na mezinárodních linkách 12 Boeingů 737, 3x 757, 3x 777 a Bombardier CRJ-700. Příští rok se flotila rozšíří o další Boeing 777. (Foto” Daily Sabah Business, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



22.10.2019 11:42

Týká se to i nákladních letů, nebo jen těch s cestujícími?

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace