Boeing a Virgin Galactic ustavily strategické partnerství pro komercionalizaci kosmického prostoru

  • 10.10.2019 13:00

Společnosti Boeing a Virgin Galactic ustavily strategické partnerství pro komerční lety do vesmíru s lidskou posádkou (a cestujícími) a komercializaci kosmického prostoru. Boeing do partnerství investuje 20 mil. USD a získá minoritní podíl ve společnosti. Transakce by měla být dokončena ještě v letošním roce.

Virgin Galactic investoval do vývoje návratového kosmického prostředku 1 miliardu USD. Je první společností, která svým pilotovaným návratovým prostředkem vyvinutým pro komerční lety dosáhla vesmíru. Kosmický prostředek sestává z nosiče WhiteKnightTwo a vesmírné lodi pro posádku a cestující SpaceShipTwo. V červenci Virgin Galactic oznámil, že usiluje o vstup na burzu. Společnost založila v roce 2004 Virgin Group sira Richarda Bransona.

Virgin Galactic získal pro let do vesmíru již 600 zájemců ze 60 zemí, kteří složili za své místo v pořadníku zálohu 80 milionů USD.

Obě společnosti mají hluboké zkušenosti v oblasti kosmického průmyslu. (Foto: BBC, Space News)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace