Virgin Atlantic chce létat do Prahy. Společnost představila svůj expanzní plán

  • 18.09.2019 19:45

Společnost Virgin Atlantic zveřejnila 18. září své plány na rozšíření letů na dálkových, ale i evropských linkách. Pro nás o to významnější, že na mapu 37 uvažovaných evropských destinací od Lisabonu po Istanbul se dostává Praha.

Virgin Atlantic chce nabídnout v rámci své expanze na letišti Heathrow rozšíření nabídky pro cestující, a konkurovat cenou a kvalitou služeb. Virgin Atlantic tak zvýší konkurenční tlak na British Airways. Společnost usiluje o reformu přidělování slotů. Plán je rozdělen na expanzi v roce 2020 (obr. 1) a expanzi podmíněnou rozšířením letiště Heathrow (obr. 2)

Virgin Atlantic upozorňuje, že skupina IAG, jejímž členem jsou British Airways, dnes kontroluje asi 55 % slotů na Heathrow. Žádná další společnost přitom nedosahuje ani 5% podílu. Na seznamu destinací, které jsou z Heathrow monopolně obsluhovány leteckými společnostmi skupiny IAG, a které by chtěla Virgin Atlantic obsluhovat v rámci reformy přerozdělení slotů, se dostala i Praha (viz tabulka).

Expanzní plán zahrnuje 84 nových destinací, z nichž 12 je vnitrostátních, 37 evropských a 35 celosvětových. Společnost především spoléhá na to, že třetí dráha letiště Heathrow umožní nabídnout společnostem dodatečné sloty. 

Částečného rozšíření lze dosáhnout díky tomu, že Virgin je součástí konsorcia, které letos koupilo společnost Flybe a získalo tak sloty na Heathrow. Pořízení Flybe je součástí širší ambice Virgin Atlantic získat větší podíl na vnitrostátních a evropských linkách.

Virgin dnes obsluhuje z Heathrow pouze 19 destinací, přičemž všechny lety jsou dálkové. Cílem zamýšleného rozšíření na Heathrow je zpřístupnit dálkové linky Virgin Atlantic cestujícím z evropských destinací. (Foto: Virgin Atlantic)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace