Dochvilnost leteckých společností za srpen podle OAG

  • 08.09.2019 09:15

Organizace OAG přinesla pravidelnou statistiku dochvilnosti za srpen. Metodika OAG pokládá za dochvilný ten let, který má proti letovému řádu zpoždění max. do 15 min.

V příloze (tab. 1) přinášíme dochvilnost Top20 světových leteckých společností podle počtu letů. Mezi největšími evropskými společnostmi bylo pořadí podle dochvilnosti za srpen následující:

Aeroflot 89,0 %
Ryanair 81,3 %
Air France 78,0 %
Turkish Airlines 74,9 %
Lufthansa 73,6 %
British Airways 71,0 %
easyJet 63,6 %

Aeroflot tradičně ve vedení, proti minulému měsíci si však polepšily Air France, které předběhly Turkish Airlines, a Lufthansa, která se dostala před British Airways. Přes období silného provozu všechny výše uvedené společnosti zlepšily své výsledky proti červenci.

České aerolinie naopak vykázaly zhoršení dochvilnosti, a to z červencových 58 % na 53,4 %, což představuje 7. pozici odspodu celosvětové tabulky – 156. místo. Smartwings vykázaly podle OAG za srpen dochvilnost 58,3 %.

V celkovém pořadí předstihl Safair (95,4 %) společnosti Garuda (95,3 %) a Copa Airlines (93,4 %). (Zdroj: OAG)

Autor: Michalc


Související fotky


Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...11.119...)
12.09.2019 20:40

Teda s ČSA létat na přestup v AMS nebo CDG, z toho už se fakt stal adrenalinový sport. Vzhledem k poměrně častým zpožděním nemusí stačit ani 2.5 hodiny. K čemu mi je pak dobré, že mi přestup garantuje carrier a že mě přebookují na jiný let, když prostě do destinace dorazím o 24 hodin později?

Není mi úplně jasné, čeho chce TravelService u ČSA dosáhnout. Na rozdíl od QS, které typicky létají do finálních destinací, má OK díky členství v SkyTeamu a díky codesharingům smysl jako první leg dálkového letu - jenže to by prostě nemohla mít ta obludná zpoždění směrem na velké huby. Dává to smysl, ne? Tak proč probůh má OK ještě horší dochvilnost než QS?

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace