British Airways zkouší nabídnout zábavu prostřednictvím virtuální reality

  • 17.08.2019 08:30

Cestujícím British Airways bude v rámci zkušebního program nabídnut přístup k zábavnímu programu pomocí virtuální reality. Ta jim umožní sledovat vybrané programy pomocí brýlí pro virtuální realitu (VR) ve formátech 2D, 3D a 360°. Kromě zábavných programů jsou nabízeny také terapeutické a meditační programy. Nevšední zážitek je zatím nabízen vybraným cestujícím na některých letech mezi Heathrow a New Yorkem (JFK). Zkušební provoz skončí koncem roku 2019. Srpnová nabídka obsahuje 13 filmů, z nichž 12 je možno sledovat ve verzi 3D, a 5 dokumentárních filmů ve formátu 2D.

Zařízení pro pilotní projekt dodává firma SkyLights a British Airways se tím stává první britskou leteckou společností, která s virtuální realitou na palubě experimentuje. British Airways vidí v nové technologii možnost dosáhnout „revoluční“ změny v nabídce zábavy pro cestující.

V nabídce pro cestující program je např. program Fly, který ukazuje cestujícím rozvoj letectví od Leonarda da Vinci přes letadlo bratří Wrightů, Concorde a Airbus A350 až po představy, jak bude vypadat cestování v budoucnosti.

V minulosti zkoušely nabídnout cestujícím VR zábavu např. Qantas, Alaska Airlines a JetBlue. Výsledky však nebyly jednoznačné. V rámci projektu EU společnost KLM při experimentálním testování např. shledala, že u cestujících, kteří sledují program ve VR brýlích, je pro palubní personál složitější upoutat pozornost. (Foto: British Airways)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Vojtech (...183.175...)
17.08.2019 09:07

Proc ne, jen se bojim, ze kdyby pak nastal nejaky problem, evakuace nebo tak, tak cestujici si budou myslet, ze je to jen VR.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace