Wizz Air začne létat z Londýna do Moskvy. Výrazně také posiluje přítomnost na Ukrajině, kde působí již 11 let.

  • 15.07.2019 13:00

Na podzim otevře pobočka Wizz Air UK spojení Airbusem A321 z Lutonu do moskevského Vnukova a na petrohradské Pulkovo. Využije příležitosti, že British Airways od října své lety z Heathrow do Petrohradu ruší. Z Petrohradu do Londýna létá nyní pouze Aeroflot a Rossiya, takže Wizz Air bude jedinou nízkonákladovkou na této lince. Poběda všechny své mezinárodní lety z Petrohradu (včetně linky do Londýna) letos zrušila kvůli konfliktu s celní službou letiště Pulkovo.

Lety z Budapešti do Moskvy zahájil Wizz Air již v roce 2013 a po Budapešti spojil s Moskvou v roce 2017 také Debrecín. Wizz Air od roku 2017 provozuje také linku Budapešť – Petrohrad a od října přidává Budapešť – Kazaň.

Wizz Air v poslední době výrazně posiluje svou přítomnost také na ukrajinském trhu, kde působí již od července 2008, tj. 11. rok. V Kyjevě společnost bázuje čtyři Airbusy A320. Letos nabídne na ukrajinském trhu kapacitu více než 2,6 mil. sedaček, což představuje 60% růst kapacit proti loňsku. Z Ukrajiny obsluhuje Wizz Air 46 destinací ve 13 evropských zemích a překonavá zde svého tradičního rivala, Ryanair.

Na své první lince Kyjev-Luton, kde začal Wizz Air létat v roce 2008, přepravila společnost již 9 mil. cestujících. Nyní se zdá, že tento úspěšný model chce Wizz Air opakovat v Rusku a využít toho, že na tomto trhu tradiční konkurenti Wizz Airu nejsou a bude pro ně obtížné na tento trh expandovat. Ukrajina i Rusko představují významný růstový potenciál, a to zejména pro nízkonákladové dopravce.  

Naopak British Airways po 23 letech odchází z linky Heathrow – Kyjev, a to pro nízkou rentabilitu. V období zimního letového řadu rusí lety z Paříže do Kyjeva také Air France. Ukončení letů mezi Bruselem a Kyjevem ohlásily Brussels Airlines. To dokládá, že na trzích s nízkou cenovou elasticitou jsou klasické letecké společnosti vytlačovány agresivní cenovou nabídkou společností, jako je Ryanair a Wizz Air.  (Foto: mfa.gov.hu, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace