Prezident Putin zakázal lety ruských leteckých společností do Gruzie

  • 22.06.2019 17:00

V reakaci na protiruské demonstrace a napadení člena ruského parlamentu v Tbilisi zakázal 21. června prezident Putin lety ruských leteckých společností do Gruzie, a to s platností od 8. července do odvolání. Zároveň přikázal vládě zajistit návrat ruských turistů a jejich zavazadel z Gruzie.

Opatření postihne společností Aeroflot, Red Wings, Poběda, Smartavia, S7 a Ural Airlines. Zprostředkovaně dopadne i na gruzínské společnosti, které tímto rozhodnutím ztratí většinu cestujících na letech do/z Ruska.

Gruzie je v posledních letech nejrychleji rostoucí trh v Evropě z hlediska růstu počtu leteckých cestujících. V loňském roce překročil meziroční růst 30 %. Z hlediska tempa růstu je na prvním místě Kutaisi, následováno Batumi a Tbilisi. Letecké společnosti oznámily, že postiženým cestujícím vrátí peníze za již zakoupené letenky. Cestovní kanceláře prodej zájezdů zastavily a nabízí cestujícím návrat peněz nebo alternativní destinace. 

V loňském roce navštívilo Gruzii 1,4 mil. ruských turistů, což představuje takřka 1/3 turistů v Gruzii. Meziroční nárůstu počtu ruských turistů činí asi 24 %. (Foto: Batumi Airport)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace