Letu 737 MAX Norwegian nepovolili vstup do vzdušného prostoru Německa

  • 13.06.2019 17:00

Dne 11. června přelétával Norwegian svůj 737 MAX 8 (SE-RTB) jako let DY8922 z Malagy do Stockholmu. Jednalo se let bez cestujících. Služba řízení letového provozu nepovolila tomuto letounu vstup do vzdušného prostoru Německa. Po několika minutách vyčkávání ve francouzském vzdušném provozu divertoval 737 MAX na letiště Châlons Vatry u Paříže. Na tomto letišti zůstává i v době zpracování tohoto příspěvku. 

Jak známo, letadla jsou po katastrofách 737 MAX společností Lion Air a Ethiopian od 13. března uzemněna. Jejich provoz je tedy možný pouze ve zvláštních případech, např. zkušebních letech, a to na základě zvláštního povolení.

Společnost Norwegian se k situaci nevyjádřila a není tedy zřejmé, zda letadlo bylo na tento přelet vybaveno potřebným povolením. Z jednání německých úřadů lze soudit že nikoliv nebo že o tomto nebyly služby řízení letového provozu informovány. Proto vyvstává otázka, jak je možné, že se letoun dostal vzdušným prostorem Španělska a Francie až na německé hranice. 


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace